Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

A Bayerntől jött az U18-as válogatott új szakvezetője

2016.02.19. 11:38

A 39 éves, spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochano az U19-es válogatott új szakvezetője, közölte az MLSZ honlapján. 

A spanyol származású edzőről azt érdemes tudni, hogy

  • játékosként alacsonyabb osztályú német klubokban szerepelt, 30 évesen lett edző
  • az Eintracht Frankfurt korosztályos csapatainál kezdte meg edzői pályafutását,
  • 2012-ben szerezte meg UEFA Pro licenct, ezután a német másodosztályú Regensburg vezetőedzője lett.
  • aztán U21-es német válogatott másodedzője volt a 2013-as U21-es Európa-bajnokság végéig, majd a Frankfurtnál dolgozott Armin Veh vezetőedző segítőjeként. 
  • tavaly júliusban a Bayern Münchenhez került játékosmegfigyelőként, innen szerződött a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. 

Corrochano a napokban kezdte meg munkáját Telkiben, jövő hét elején edzőtáborozást tart az 1998-as születésű játékosokból álló U18-as válogatottnak, amely nyártól U19-es válogatottként készül az őszi Eb-selejtező tornára. 

- Az első benyomásaim nagyon pozitívak, remek kollektíva dolgozik Telkiben, örülök, hogy Bernd Storck invitálására tagja lehetek a stábnak - mondta. 

Bernd Stock azt mondta róla, hogy "Nagy öröm számomra, hogy egy széles látókörű, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, az utánpótlásfutballban jártas szövetségi edző érkezett az MLSZ alkalmazásába, aki örömmel vállalta a feladatot, és igazi kihívásként tekint a rá váró munkára - Oscar Corrochano elsődleges feladata a jelenlegi U18-as válogatott felkészítése az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre, de emellett természetesen részt vesz a többi korosztályos csapat munkájában is."