Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

93 milliós büntetést kapott a Putyin-pólóért

2016.02.19. 12:48

A Lokomotiv Moszkva 300 ezer eurós (93 millió forint) pénzbüntetéssel sújtotta válogatott játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt a Fenerbahce elleni keddi Európa Liga-meccsen.

 Az R-Sport orosz hírügynökség a moszkvai egyesülethez közel álló forrásra hivatkozva számolt be a szankcióról.

A 28 éves középpályás ellen szerdán az európai szövetség (UEFA) is fegyelmi eljárást indított, ha a Lokomotivnak is fizetnie kell, akkor a klub az összeget Taraszovra hárítja majd, írja az MTI.

A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta „A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni meccsre, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, mert a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

„Ő az én elnököm. Tisztelem őt, és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" – nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.

A mérkőzés visszavágóját jövő csütörtökön rendezik, Taraszov sárga lapjai miatt nem játszhat.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft