Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

A Fradi kéri az MLSZ-t, hogy adja vissza Böde gólját

2016.02.21. 11:33

A Ferencváros 2-0-ra legyőzte a Felcsútot az NB I. 21. fordulójában, a meccsen pályára lépett a december óta sérült Böde Dániel is.

A csatár 0-0-nál állt be, és gyakorlatilag eldöntötte a meccset: gólpasszt adott, aztán ő maga is lőtt egy gólt, ezt azonban elvették tőle: a hivatalos jegyzőkönyvbe a menteni igyekvő Pauljevic öngóljaként került a második gól.

A góllövőlistát 12 góllal vezető Böde kiakadt, a meccs utáni nyilatkozatában legközelebbre két gólt ígért, hátha akkor egyet megadnak belőle (volt egy lökés miatt meg nem adott fejesgólja is a meccsen), illetve ha ez így megy tovább, elgondolkozik a folytatáson.

  Igaza van, ez a gól az övé, nem öngól:

A klubja is így gondolja, vasárnap közleményt adtak ki, amit változtatás nélkül közlünk:

"Az FTC a Puskás Akadémia elleni mérkőzés jegyzőkönyvének helyesbítését kéri a Böde Dánielhez köthető találat ügyében.

Az FTC a szombaton lejátszott Ferencváros-Puskás Akadámia mérkőzés játékvezetői jegyzőkönyve helyesbítését kéri a versenyszabályzat 45§(12) alapján.

A Fradi második gólját a játékvezető öngólként jegyzőkönyvezte. Böde Dániel emelése a kapuba tartott, abba az ellenfél játékosa a gólvonaltól néhány centiméterre még belerúgott, de a labda így is a hálóba került.

A FIFA által létrehozott Technical Study Group 1997-ben kiadott és a 2006-os világbajnokság előtt megerősített iránymutatása szerint öngól az, ha a játékos közvetlenül saját kapujába továbbítja a labdát, illetve megváltoztatja a labda haladási irányát és így kerül a hálóba a labda. Gólba tartó labdák esetében azonban hiába ér hozzá a védő vagy próbál menteni és rúgja azt akár irányváltoztatással saját kapujába, a gól nem számít öngólnak és azt a támadó csapat utolsó labdába érő játékosa részére kell jegyzőkönyvezni.

Hasonló esetben módosította a FIFA a mérkőzés jegyzőkönyvét a 2002-es és 2010-es világbajnokság során, a gólt a dél-afrikai és holland támadó részére jóváírva.

A Ferencváros a kérelmet hétfőn nyújtja be az MLSZ felé."