Edina
2 °C
18 °C

A Barca célba vette a Leicester legjobbját

2016.02.22. 11:22

A brit Mirror meggyőződése, hogy a Barcelona nyáron bejelentkezik Rijad Mahrezért, a Leicester City támadójáért.

A 25 éves futballistát jelenleg 20 millió euróra tartja a Transfermarkt.de, de ez természetesen irreális, napjaink futballjában legalább kétszer ennyiért fogják eladni. 2019-ben jár le a szerződése a Leicesterrel, ahol heti 35 ezer fontot keres. Megemelnék, ám ha a Barca vinné, nem habozna, mert ott akar játszani - ezt már a barcelonai Mundodeportivo.com állítja.

30-40 milliót fizetne a 25 évesért a katalán klub az újság szerint. Mahreznek 25 meccsen 14 gólja és 10 gólpassza van a Premier League-ben, a Leicester neki is köszönheti, hogy vezeti a bajnokságot.

Mahrez, miután gólt lőtt a ManCitynek
Mahrez, miután gólt lőtt a ManCitynek

A kis angol klub gólkirályával, James Vardyval pár hete hosszabbított, szintén 2019-ig, heti 70 ezres fizetésért, valószínűleg ő lesz az, akit kettejük közül megtart, míg Mahrezt elengedi. Vardy 29 éves, emiatt nem lehet már igazán nagy pénzt kaszálni rajta, az algériain viszont igen, valójában 40 millió eurónál is többet ér, mondjuk fontban ennyit, azaz 50 millió eurót.

Múlt nyáron a Manchester United ennyiért igazolta le a Monacóból az akkor 19 éves Anthony Martialt, aki be is vált, ráadásul ez csak az alapösszeg, az ára többféle bónusz miatt tovább fog emelkedni. Mahreznek a Premier League-ben vannak sokkal meggyőzőbb mutatói, így a ManCity, a Chelsea vagy a United nem sajnálná érte a pénzt. A Barca esélye az, hogy Mahrez őket akarja.