Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Amerikai módszerrel gyorsítaná a magyar focisták gondolkodását Storck

2016.02.22. 09:22

A magyar futballválogatott Telkiben edzőtáborozik (vasárnap, hétfőn és kedden), aztán mindenki visszamegy a klubjába. Bernd Storck rövid időre rántotta össze a játékosokat, aztán az NB I. kedvéért gyorsan visszaengedi őket. Az M4 csatornán megköszönte a kluboknak, hogy ezeken a nem hivatalos FIFA-napokon elengedték a játékosaikat.

Ezalatt a három nap alatt labdás edzést tart és néhány taktikai elem begyakorlását várja el. A Nemzeti Sportnak azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokból beszereztek olyan felszerelést, amely a játékosok gondolkodásának gyorsaságát, a reakcióidejüket tudja javítani. Ilyen felszerelést használ szerinte a Real Madrid, a Bayern München és a Schalke is.

Az elmúlt hetekben végigjárta az NB I.-es meccseket, volt a Fáy utcában (Vasas–Haladás) és Újpesten, szerinte feltérképezte a magyar játékosállományt,  és majd 38 futballista közül választja ki az Eb-re utazók névsorát. Meglepetés nem érheti, ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy egy-két új arc is feltűnhet még a válogatott környékén.

A Csakfoci.hu idézi az M4-nek adott interjújából azt a részt, amelyet a félig magyar, vagy magyar állampolgárságra vágyó játékosokról mondott, nevezetesen a magyar édesapától, de Németországban született, az FC Leipzigben játszó Willi Orbanról, a magyar-nigériai állampolgár Kenny Otigbáról és a Videoton, magyar állampolgárságra vágyó bosnyák szélsőjéről, Asmir Suljicról:

Beszéltem mindhárom futballistával. Willire nem akarok nyomást helyezni, ha németnek érzi magát, és a Nationalelfben akar játszani, szíve joga. Mondtam neki, ha valóban magyarnak tartja magát, jelezzen és nyitva állnak előtte a magyar válogatott kapui. Otigba kijelentette, hogy nem akar többé magyar színekben játszani, Nigériát választotta. Suljic ügye pedig egyelőre nincs napirenden.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
3200 Ft
2720 Ft