Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Csúnyán elnézte a bíró a 11-est, kiesett a Valencia a BL-ből

2016.02.23. 20:59

Érdekesen alakult az ifjúsági Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Chelsea–Valencia meccse. Az angolok 11-essel jutottak tovább, azonban a spanyolok joggal okolhatják a körülményeket és elsősorban a svájci játékvezetőket.

Mivel a sorozat ezen szakaszában egyetlen meccs dönt, így különösen fontos volt a véghajrá, amelybe 1-1-es döntetlennel érkeztek a csapatok. Mivel a hosszabbításban sem volt gól, így jöhettek a büntetők.

Rögtön az első rúgónál gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás. Alberto Gil készülődött, és annak rendje és módja szerint be is vágta. A hálótartó vasról kipattanó labdát azonban a bíró nem látta gólnak, és mindenféle tiltakozás ellenére sem adta meg a jogos gólt. Mivel utána senki sem hibázott, így végül a Chelsea jutott a legjobb nyolc csapat közé.

Az eset azért több fontos kérdést felvet. Alapvetően azt, hogy miért kell ilyen kapukkal, végül is egy Bajnokok Ligája meccset rendezni. Jól látszik az is, hogy a játékvezető pont takarásban áll, azaz akár azt is feltételezhette (mint ahogy ezt is tette), hogy a labda a kapufáról pattant vissza. Ugyanakkor, ha már ilyen kapuk vannak, a partjelzőnek talán közelebb kellett volna állni, és akkor tisztábban láthatta volna az esetet.