Auguszta
-3 °C
2 °C

Dárdai februárra hozta, amit májusra ígért

2016.02.27. 10:15

Dárdai Pál még a szezon előtt 40 pont elérését, ezzel együtt a biztos bentmaradást tűzte ki a Hertha elé. 23 forduló után 39-et gyűjtöttek a berliniek, nyilvánvalóan módosítani kell az eredeti terveken.

Péntek este a Kölnt verték idegenben, amelyik igen masszív csapat, a Dortmundot is megverte például hazai pályán december végén.

Ibisevic 600 perc után talált a kapuba, ezúttal ennyi kellett a sikerhez. A Hertha 117 kilométert futott összesen, hármat vert riválisára.

53 százalékban náluk volt a labda, a párharcok 50 százalékát megnyerte, igaz öttel kevesebbet próbált kapura rúgni. A Köln egyszer járt nagyon közel az egyenlítéshez, Modeste kapufájánál.

Dárdai péntek este még nem veszített meccset, ez volt a harmadik győzelme három döntetlen mellett.

Ahogy ígértem, győzelemre játszottunk, bár kiderült, hogy mindkét csapatnak nagyszerű a védelme. Kellett egy kis szerencse is a vezetéshez, de a győzelmünk megérdemelt. A második félidőben nem volt szép futball” - jelentette ki a meccs után.

Ezzel megerősítették harmadik helyüket a tabellán, bár Dárdai amondó, hogy az ötödik és a hetedik hely közé jutás reális lehetőség, vagyis az Európa Liga elérése. A Német Kupában is áll még csapata, április huszadikán a Dortmunddal játszanak az elődöntőben.

A többi csapat túl sokszor hibázott, ezzel sok pontot veszített, ezért lehetünk a harmadik helyen” - értékelte a jelenlegi pozíciót.

Egy hete azt nyilatkozta a magyar szakvezető, hogy a Wolfsburg elleni meccsen kiderül, merre felé vezet az útjuk. A döntetlen azt jelentette, hogy sorrendben ötödik meccsükön voltak nyeretlenek, a rossz széria ért véget Kölnben.

A Hertha szerdán a Frankfurtot fogadja, ha legyőzik a kiesés ellen harcoló csapatot, akkor tíz fordulóval a vége előtt garantált a harmadik hely. És akár megint jöhet egy újratervezés.