Ágnes
-1 °C
2 °C

Simeone lett a Real Madrid rémálma

2016.02.28. 12:54

Az Atlético Madrid 1-0-ra nyert a Real Madrid otthonában szombat este, és ezzel történelmet írt: Diego Simeone csapata lett az első a spanyol bajnokság történetében, amely zsinórban három mérkőzést nyert meg a Bernabéuban. 

A sorozat azután indult, hogy Simeone a 2012/13-as idényben még vereséget szenvedett a José Mourinho által vezetett Realtól 2-0-ra, azóta viszont csak győzni mentek a városi riválishoz a bajnokságban. 

  • 2013. szeptember 28.: Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 - a mérkőzést Diego Costa góljával nyerték meg
  • 2014. szeptember 13.: Real Madrid-Atlético Madrid 1-2 - Cristiano Ronaldo eredményes volt, de az Atléticótól Tiago és Arda Turan góllal válaszolt
  • 2016. február 27.: Real Madrid-Atlético Madrid 0-1 - a Real ezen a meccsen sem talált be, a vendég Atlético győztes gólját Griezmann szerezte

A zsinórban megnyert három mérkőzésen tehát mindössze egyetlen gólt kaptak: Cristiano Ronaldo ráadásul csak tizenegyesből tudott betalálni a 2014 szeptemberi meccsen. 

És folytatódott egy másik Simeone-sorozat is: sorozatban a hatodik tétmérkőzésen maradtak veretlenek az irányítása alatt a Real Madrid ellen. "Természetesnek vesszük már, hogy képesek vagyunk nyerni itt. A futball fantasztikus dolog, és olyan dolgok történnek benne, melyeket nehéz megmagyarázni" - mondta az 1-0-s győzelem után az Atlético-edző. 

Simeone arról is beszélt, hogy jó látni, hogy kifizetődik a közös, kemény munka, és mindez annak is köszönhető, hogy mindenki a csapat érdekeit helyezi előtérbe. 

A Real Madridnál elég komoly zavart okozott a szombat esti vereség: a szurkolók a klubvezetés ellen tüntettek, Zinedine Zidane arról beszélt, hogy jövőre komoly változások lehetnek, Cristiano Ronaldo pedig saját csapattársait is kiosztotta