Ágnes
-1 °C
2 °C

Csapdát állítottak Facebookon a Fulham-játékosoknak

2016.03.05. 09:28

Börtönbüntetés vár az angol válogatott futballista Adam Johnsonra, miután nemrég kiderült, hogy egy 15 éves lánnyal volt szexuális kapcsolata, ezért most az angol másodosztályú Fulhamnél is tesztelték a játékosokat.

A csapat felbérelt egy közösségi médiában jártas szakembert, hogy hozzon létre egy kamu profilt a Facebookon egy 16 éves lány képeivel, és kezdje el üzenetekkel bombázni a játékosokat. 

A csapatvezetés remélte, hogy senki nem válaszol majd a kitalált fiatal lánynak, de elismerték, hogy néhány játékosuk belelépett a csapdába, és visszaírt. Az egész arra volt jó, hogy megleckéztessék a futballistákat, és megtanítsák nekik, hogy a közösségi média használatának számtalan veszélye van, és senki nem gondolhatja azt, hogy nem bukik le - mondta a csapat menedzsere.  

A 28 éves, tizenkétszeres angol válogatott Adam Johnsont tavaly március elején vették őrizetbe. Az ügye korábbi tárgyalásán két vádpontban bűnösnek vallotta magát, elismerte például, hogy egy 16 éven aluli lánnyal létesített szexuális kapcsolatot, további kettőt azonban tagadott. Akár tíz év börtönt is kaphat.