Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Mancini fia a Haladásból igazolt az MLS-be

2016.03.07. 11:17

Nagy reményekkel érkezett Magyarországra Andrea Mancini, az Inter edzőjének, Roberto Mancininek a fia. Aztán csak epizódszerep jutott neki a Honvédnál, majd tavaly januártól a Haladásnál is. Ennek ellenére sikerült eladnia magát az MLS-be, a  washingtoni DC United játékosa lett.

A 23 éves futballista az Inter Primavera után a Manchester City akadémiáján is nevelkedett, de csatár létére ritkán került a neve a góllövők közé. Futballozott a Real Valladolid B csapatában, az olasz negyedosztályban, majd Pietro Vierchowod Magyarországra, a Budapest Honvédhoz csábította 2013-ban.

B9k6G8nIAAA6G8W
Fotó: Twitter

Mindössze 11 bajnoki meccs jutott neki, közben Vierchowod is távozott, Mancini pedig 2015. januárjában a Haladáshoz került. A fél szezon alatt csak két meccs jutott neki, így nem is marasztalták. Az elmúlt fél évben csapatot keresett magának és talán nem véletlen, némi apai támogatással egészen Washingtonig jutott.

Mindig megpróbáltam kétszer olyan keményen dolgozni.

Utalt egy interjúban a futballista arra, hogy sokszor kényszernek és nehézségnek éli meg, az apja árnyékából való kilépést. Most a Major Soccer League-ben teremtheti meg ennek az esélyét. A bajnokság a hétvégén kezdődött, a DC United a Los Angeles Galaxy otthonában szenvedett 4-1-es vereséget, Mancini az első meccsen még a keretbe sem került.