Emőke
-4 °C
9 °C

Egyszer belefér, hogy szép betűk helyett firkáljunk

2016.03.08. 11:24

Alárendelt szerepet játszott Hamburgban, és 2-0-ra kikapott a Hertha BSC vasárnap este. Dárdai úgy nyilatkozott a Bildnek, hogy ez volt a legrosszabb meccsük a szezonban, ettől még nem haragszik a csapatára, és nem tett szemrehányást a játékosoknak.

A Hamburg háromszor lőtt kapura, de ebből két gólt szerzett, vagyis most a védekezés sem volt az igazi. A HSV-nek eddig nem volt olyan hazai meccse a szezonban, amelyiken ne kapott volna gólt, most ért véget a rossz sorozat.

Kifejtette a 39 éves szakember, reagáltak csak a játékosok, és nem tartották kontroll alatt a meccset, a labdát, ezért nem volt azonos szinten a két csapat.

„Folyamatosan feszegettük eddig a képességeink határait a szezonban. Van olyan, hogy nem tudjuk ezt a határértéket megközelíteni. Ez most egy ilyen meccs volt. Olyan ez, mint a gyerekeknél. Attól, mert valaki egész évben szépen ír, ha egyszer firkál, még nem kell azonnal leteremteni. Csak arra kell figyelni, hogy ne legyen tartós a csúnya írás, mert az nem vezet sehová” - érzékeltette egy példával a magyar edző.

A Schalke lesz a péntek esti ellenfelük, Dárdai pedig még nem kapott ki a forduló nyitómeccsén, pedig már hétszer is játszott pénteken. Legutóbb a Kölnt verték 1-0-ra idegenben, bár akkor sem volt káprázatos a játékuk.

„Sok néző lesz, egy ünnep nap, nem egy szokványos péntek. A gyepszőnyeget is kicserélték, arra sem lehet fogni a gyengébb játékot. Fontos meccsek várnak ránk. Ha most nyerünk a Schalke és az Ingolstadt ellen hazai pályán, akkor fent maradunk március végéig, a válogatott szünetig. Ha nem, akkor nem érdemeljük meg, hogy az élmezőnyben legyünk.”

A Hertha drukkerei a Frankfurt múlt szerdai legyőzése után azt énekelték, hogy mennek Európába, és nemzetközi kupaszereplők lesznek.

Dárdai szerint realitás lehet, hogy az ötödik helyért küzdjenek, bár most még mindig a harmadik helyen állnak, mert a jobb csapatuk indokolatlanul sokat hibáztak.

42 pontot gyűjtöttek, egy ponttal előzik így a Schalkét, amelyiknek lényegesen erősebb a játékoskerete, és amelyiknél reális cél, hogy a közvetlen BL-szereplést jelentő harmadik pozícióért harcoljanak.

Elkapkodták a jegyeket a Dortmund-Herthára

 Percek alatt elfogytak a belépők kedden a Hertha BSC és a Borussia Dortmund  Német Kupa-elődöntőjére, amelyet április 20-án rendeznek.

A berlini meccsre először a Hertha bérletesei és a szurkolói klubjának tagjai vásárolhattak jegyeket, majd a néhány száz megmaradt belépőt hozták forgalomba, de mindössze néhány perc alatt telt házat hirdethettek, írja az MTI. 

A fővárosi Olimpiai Stadion befogadóképessége 74 200 fő, de a nagy érdeklődésre való tekintettel némileg bővítik, így 76 233 jegyet hozhattak forgalomba.