Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Niko Kovac lett Huszti Szabolcsék edzője

2016.03.08. 12:31

A horvát Niko Kovac lett a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának vezetőedzője. Elődjét, Armin Veh-t vasárnap menesztették, mivel a csapat hét mérkőzés óta nem nyert, így lecsúszott a kiesőzónába a német Bundesligában.

A horvát nemzetiségű, de berlini születésű Niko Kovac játékosként 15 évet töltött a német élvonalban. A horvát válogatottban 83 alkalommal lépett pályára.

Edzői pályafutását Salzburgban kezdte, majd a horvát U21-es válogatott trénere, illetve 2013 és 2015 között a felnőtt nemzeti csapat szövetségi kapitánya volt. A válogatottat kijuttatta a 2014-es brazíliai világbajnokságra, de az idei, franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában a várakozásoknál gyengébben szerepelt, ezért tavaly szeptemberben menesztették.

A Frankfurt jelenleg a 16., osztályozót jelentő helyen áll a Bundesligában, és mindössze három ponttal előzi meg a már kieső, 17. helyen álló Hoffenheimet. Niko Kovac kedden aláírt szerződése jövő nyárig érvényes, de csak akkor, ha a csapat bennmarad az első osztályban. A 44 éves szakember segítője a testvére, Robert Kovac lesz.