Totti-Roma: vége. De hívja a Leicester City

2016.03.17. 13:09

A Gazzetta és a Calciomercato.it is egyre biztosabb benne, hogy Francesco Totti szerződését nem hosszabbítja meg a Roma. Abban pedig teljesen biztosak, hogy a szeptemberben 40 éves klasszis még egy szezont játszani akar, mint ahogy abban is, hogy Olaszországban másik klubhoz nem szerződik.

Marad tehát a külföld: Amerikából állítólag a NY City FC hívja Tottit, Angliából pedig az a Leicester City, ami vezeti a Premier League-et. Utóbbi a konkrétabb, az edző, Claudio Ranieri a két olasz újság szerint már fel is hívta a támadót, hogy a nyáron csatlakozzon hozzájuk. Ranieri 2009 és 2011 között edzette Tottit a Románál, ismerik egymást.

Totti Leicester felé indul?
Totti Leicester felé indul?

Totti egyelőre nem szólalt meg, de csak rajta múlik, hogy megy-e, mert szerződése a Romával nyáron kifut, így ingyen igazolható, meg hát az egyesület amúgy sem kérne már érte pénzt. Persze ez meglehetősen nagy változás lenne valakinek, aki egész életében Rómában élt, és - kis túlzással - csak akkor hagyta el a várost, ha a csapat idegenbe ment játszani. Amerika viszont még sokkal nagyobb.

Most született meg a harmadik gyereke is a futballistának, így ez is tényező lehet a döntésnél.

A Leicester viszont várja, Ranieri félretette neki a 10-es mezt, kipróbálhatná a Premier League-et, és tovább játszhatna a Bajnokok Ligájában.  • Tippek
  • Hírek