Ivó, Milán
9 °C
17 °C

Nem biztos, hogy Rooney kezdő lesz az Eb-n

2016.03.18. 11:47

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya szerint a sérülése után lábadozó Wayne Rooney ott lesz a nyári franciaországi Európa-bajnokságon, ám nem feltétlenül kezdőjátékosként.

A Manchester United támadójának térde februárban sérült meg, felépülésének idejét két hónapra becsülték. Hodgson május 12-én hirdeti ki bő keretét az Eb-re, és úgy véli, Rooney addigra rendbe jön. 

"Biztos vagyok benne, hogy jó állapotban lesz, és nem állít majd döntés elé. Még ha nem is lesz százszázalékos állapotban, a torna kezdetéig biztosan rendbe jön" - nyilatkozta a 68 éves szakember, és hozzátette, amennyiben meg is gyógyul a válogatott történetének legjobb góllövője, akkor sem lesz biztos helye a kezdőcsapatban.

"Soha nem mondtam, hogy ő automatikusan kezdő lenne, senkiről nem mondok ilyet. Hogy jó esélye van erre az eredményei, a képességei és a tapasztalata miatt? Persze, ez így van. De ha úgy látom majd, hogy mások jobbak, ő ezt el fogja fogadni, mert ő a mi vezérünk, a mi kapitányunk. Ha jól lesz, ott lesz a keretben, de nem lesz automatikusan kezdő."

Anglia  jövő szombaton Berlinben a világbajnok német válogatottal játszik felkészülési mérkőzést, majd három nappal később Hollandiát fogadja a Wembley Stadionban.  Az Eb-felkészülés hajrájában május 22-én a törökök ellen lép pályára Manchesterben az angol válogatott, az ausztrálokkal öt nappal később Sunderlandben mérkőzik meg, míg a magyarok Európa-bajnoki csoportellenfelével, a portugál együttessel június 2-án játszik a Wembleyben, írja az MTI.