Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

2018-ig hosszabbít az MLSZ Bernd Storckkal

2016.03.21. 11:08 Módosítva: 2016-03-21 11:34:20

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2018. június 30-ig meghosszabbította Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, Andreas Möller szerződését. A hírt Csányi Sándor MLSZ-elnök jelentette be hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján. 

Az Eb csak egy állomás, a cél az, hogy a válogatott tartósan jól szerepeljen. Lehetőséget akarunk adni, hogy hosszú távon gondolkodjon Storck – mondta Csányi. Arról nem beszélt, hogy mennyit fizetnek neki. Storck marad továbbra is sportigazgató, és ha szeretne, hozhat újabb stábtagokat is. 

Bernd Storck azután vette át a válogatottat, hogy Dárdai Pált visszarendelte a Hertha. Sikerrel vezette a csapatot a Norvégia elleni pótselejtezőkön, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel jutottunk ki a franciaországi Európa-bajnokságra, ami az elmúlt harminc év legnagyobb sikere. 

A korábbi futballsztár Andreas Möller pont a pótselejtezők előtt lett a stáb tagja, volt is nagy visszhangja, hogy két ilyen fontos mérkőzés előtt váltottak. 

A mostani megbízatás a következő világbajnoki selejtező sorozat és a 2018-as orosz világbajnokságig szól.  „Fontos szakasz lesz a vb-selejtező sorozat, amely szeptemberben kezdődik meg. Ha nyáron új kapitányt választanánk, a rövid idő alatt nem lenne lehetősége megismerni a csapatot, emellett ha jól szereplünk az Eb-n, ott állnánk egy szerződés nélküli sikeres kapitánnyal, aki esetleg más ajánlatokat is kaphat az MLSZ-é mellett" – beszélt erről Csányi.

Storck válogatottja szombaton játszik barátságos mérkőzést a horvátokkal, majd a világbajnok németekkel is meccsel még az Eb előtt. A tornán Ausztria, Izland és Portugália lesz a csoportellenfelünk.