Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Hat évet kapott az angol válogatott futballista

2016.03.24. 14:58

A bradfordi bíróság már pár hete bűnösnek mondta ki, szerdán 6 év börtönbüntetésre ítélte Adam Johnsont, a Sunderland 12-szeres angol válogatott futballistáját, aki kiskorúval folytatott szexuális viszonyt. A futballista ügyvédje fellebbezett az ítélet ellen.

Egy éve folyik az eljárás, amiben most Jonathan Rose bíró ítélkezett. A játékos érzelemmentesen hallgatta végig az ítéletet. A megrontott 15 éves lány a Sunderland egyik bérletese, Johnson rajongója volt.

000 DV1378437
Fotó: Graham Stuart

A futballista másfél hónappal ezelőtt, a bíróságon ismerte el a szexuális viszonyt. Még egy vádpontban bűnösnek vallotta magát: igyekezett egy fiatalkorú lány bizalmába férkőzni, és elcsábítani. Kettőt viszont tagadott, köztük azt, hogy egy másik fiatalkorú - 16 éven aluli - lánnyal is nemi viszonyba került. Végül egy esetben találták bűnösnek.

Adam Johnson korábban a Middlesbrough-ban, a Leedsben, a Watfordban szerepelt, jelenleg az első osztályú Sunderland húzóembere. 28 éves, a nagyválogatottban van két gólja is. A ManCityvel Premier League-győztes 2012-ből, akkor szerződött Sunderlandbe, 10 millió fontért.