Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

A bolgárok megmutatták, hogy kell megverni Portugáliát

2016.03.26. 09:51

Leiriában fogadta felkészülési meccsen Portugália Bulgáriát. A bolgárok nem jutottak ki az Európa-bajnokságra, és erre igazából esélyük sem volt.

11 pontot szereztek abban a csoportban, amit az olaszok nyertek meg a horvátok valamint a norvégok előtt, akiket a magyarok a pótselejtezőben kettős győzelemmel múltak felül.

A bolgár gólt a honosított Marcelinho lőtte, nem volt egy tudatos megoldás, csetlett és botlott Pepe valamint Vierinha között a tizenhatoson belül, aztán amikor váratlanul előtte maradt a labda, akkor a dermedten álló kapus mellett a bal sarokba gurított.

A portugálok addig is fölényben voltak - a széleken vezettek gyors támadásokat -, de Cristiano Ronaldo lövései pontatlanra sikerültek.

A Real sztárjának annyira nem ment, hogy a Pepe beadása utáni tizenegyest – kézzel ütött a labdába a bolgár védő - sem tudta a kapuba juttatni a 67. percben. A kapus jobb kezére lőtt, ahogy a videó hetedik percében látható, de Sztojanov éppen oda várta, és kiütötte, az ismétlést és célt tévesztett.

A szabadrúgásai veszélyesek voltak, de a góltól messze állt.

Kikaptak a portugálok hazai pályán

A statisztikára érdemes egy pillantást vetni:

  • 30-4 volt a kapuralövések aránya természetesen a portugáloknak
  • a kaput eltalálóké 11-2
  • szögletek 19-3.

Portugáliával egy csoportban vagyunk az Eb-n, és a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőn is. A portugálok hazai pályán az albánoktól is kikaptak 1-0-ra a selejtezőben. Kedden a világranglistát vezető belgákat fogadják.