László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kötelezik a FIFA-t, hogy vegye fel Gibraltárt a tagjai közé

2016.05.02. 18:12

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hétfőn arra kötelezte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), hogy vizsgálja felül Gibraltár tagfelvételi kérelmét és mielőbb terjessze kongresszusa elé. A CAS közleménye szerint a FIFA kongresszusának "késedelem nélkül meg kell tennie minden szükséges intézkedést, hogy teljes jogú tagnak ismerje el Gibraltárt".

A gibraltári szövetség a FIFA végrehajtó bizottságának 2014 szeptemberében hozott döntése ellen tiltakozva fordult a CAS-hoz: akkor a FIFA vezető testülete visszautasította a felvételi kérelmet, írja az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) 2013 májusában vette fel tagjai közé Gibraltárt, amelynek nemzeti csapata a franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában debütált is: pont nélkül utolsóként zárt a D csoportban, amelyből a vb-címvédő Németország és Lengyelország jutott ki a kontinensviadalra.