Zsófia
17 °C
21 °C

Hazard az Eb-re alibizett egész szezonban?

2016.05.12. 18:18

Szerdán 1-1-es döntetlent játszott a Liverpoollal idegenben a Chelsea, a vendégek legjobbja pedig egyértelműen az első gólt szerző belga Eden Hazard volt, bármikor és bárhol ért labdába, veszélyt teremtett. A góljánál látszott ez leginkább, két, nagyívű forduló után kezdett cselezni a védők között, négyet be is fűzött, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsót.

 

Minden megmozdulásán látszott, hogy újra önbizalommal játszik a pályán, és ez a formáján is érezhető, hiszen a legutóbbi négy meccsén négy gólja van a Chelsea-ben. De akkor mit csinált egész szezonban, hogy addig főleg szenvedve csak két gólt hozott össze?

Hazard gondjai a szezon elején kezdődtek, nagyjából akkor, amikor kezdett megromlani a viszony a Chelsea-keret, José Mourinho, Chelsea-orvosi stáb háromszögben. Egyike volt azoknak a játékosoknak, akit a portugál edző előszeretettel hibáztatott a Chelsea gyenge szezonkezdetéért, és még ha valóban nem is ment jól neki, a kritikára még rosszabbul reagált.

Ezt ismerte fel Guus Hiddink, akinek a jelek szerint hónapokba került, hogy helyretegye a 25 éves játékos önbizalmát. Ebben az is közrejátszott, hogy Hazard egy apróbb, de elhúzódó sérüléssel bajlódott szinte az egész idényben, emiatt nem tudott fizikailag top formába kerülni, és ez a játékára is kihatott.

„Nagyon közel vagy már a maximumhoz, és remélem, hogy ez már nem is változik. Néha érzi az ember, hogy a teste nincs készen arra, hogy minden meccsen, minden héten bevessék, de ha a legjobbak között akar maradni, akkor nem teheti meg, hogy pihen. De nem könnyű ezt minden nap megcsinálni” – mondta a belga a formahanyatlása kapcsán.

Hazard-nak Hiddink kinevezéséig három gólpassza és talán három jó meccse ha volt nyár óta a Chelsea-ben, a holland edzővel dolgozva viszont elkezdett javulni a formája, és december közepétől öt gólpasszt és hat gólt szerzett – négyet a legutóbbi négy meccsen.

A belga Eb-keretben eközben azért nem ingott meg a helye, olyannyira, hogy Marc Wilmots csapatkapitányként számít majd rá a Európa-bajnokságon Vincent Kompany sérülése után.