Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Messi: Én csak fociztam, másra bíztam az adóügyeket

2016-06-02T092145Z 872924641 S1AETHOHQNAA RTRMADP 3 SOCCER-SPAIN
2016.06.03. 09:26

Kedden megkezdődött Lionel Messi adócsalási pere a barcelonai bíróságon, a játékos viszont csak csütörtökön jelent meg először a bíróság előtt – orvosi igazolással, egy kisebb sérülés miatt maradt távol a tárgyalás kezdésétől.

Az argentin válogatott és a Barcelona támadóját, illetve apját, Jorge Messit azzal vádolják, hogy 2007 és 2009 között 4,1 millió euró (1,3 milliárd forint) adót csaltak el.

A játékos rögtön azzal kezdett, hogy mindent tagadott: „Sosem kérdeztem apámat ezekről a dolgokról. Az az igazság, amit korábban is mondtam már, hogy rá és az ügyvédekre bíztam az ilyen ügyeket. Semmit nem tudtam róluk, én csak fociztam.”

Amikor az Uruguayban bejegyzett cégéről kérdezték, azt állította, hogy arról sem tudott, hogy benne lenne a cég vezetőségében, kérdés nélkül mindent aláírt, amit az apja elé rakott, mert megbízott benne. „Csak azt tudtam, hogy valami szponzori szerződést írok alá, reklámokról és fotózásokról. 18 éves voltam, nem sokra emlékszem az egészből.”

Messi állításait apja is megerősítette, de kérdés, hogy a bíróság hisz-e nekik. Az argentin válogatott magyar idő szerint kedd hajnalban kezdi meg a Copa Américát Chile ellen.

A tárgyalásban várhatóan már pénteken döntés is születhet, de ítélethirdetés csak jövő héten lesz. Messi akár 22 hónapot is kaphat.