Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Bemutatták Mourinhót, egy órát beszélt MU-edzőként

2016.07.05. 13:05 Módosítva: 2016.07.05. 13:09
Hivatalba lépett kedden, mint a Manchester United menedzsere. Minden fontosat megkérdeztek tőle, mindenre válaszolt is.

Az első hivatalos sajtótájékoztatóját tartotta, ezzel a hivatalos bemutatásán is túl van José Mourinho, a Manchester United egy hónapja kinevezett menedzsere.

A portugál azzal kezdte, hogy kicsit csalódott, hogy nem szerepelhet a BL-ben, de biztos benne, hogy ez csak erre a szezonra fog vonatkozni. Aztán a United-sállal és mezzel is pózolt, majd következhettek az újságírók kérdései.

"Nagy kihívást és nagy motivációt jelent a Manchester Unitednél dolgozni. Ez az Egyesült Királyság legnagyobb klubja, és méltó helyére kell, hogy kerüljön azzal, hogy megint játsszon a Bajnokok Ligájában. Ezt akár az Európa Liga elnyerésével is elérhetjük. Szeretnénk minél több trófeát nyerni, de úgy, hogy a játékunk is szórakoztató legyen" - kezdte biztatóan.

"Vannak olyan szakvezetők, akik tízévente nyernek valamit, van olyan is, aki sohasem. Nekem egy éve sikerült. Én nem tudok sikerek nélkül dolgozni, én ilyen vagyok. Nagyon hiányzott már a munka, és most nagyon sok bizonyítási vágy van bennem."

  • Új játékosok

Az átigazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy Bailly, Ibrahimovic és Mhtarjan után rövidesen a negyedik nyári szerzeményt is bejelentik, azt nem árulta el, kit, de szinte biztosan Paul Pogbára gondolt.

  • Giggs

Ryan Giggs távozásával kapcsolatban - 29 év után megy a Unitedtől - elmondta, nem őmiatta ment el: "Giggs is menedzser akart lenni, de a klub tulajdonosai nem őt választották". Komolyabb feladatra vágyott, ezért hagyta el a Unitedet, egyértelműen vezetőedző akar lenni a walesi, ezt lehetett kihallani Mourinho szavaiból.

  • Ferguson

Mindig szívesen fogjuk látni az edzőpályán, és gyakrabban fogunk borozgatni, mint eddig. Egy tanácsot adott, hozzak esernyőt, be is vált, ma is esett.

  • Rooney

Nagyon sokat vár Wayne Rooney-tól, ahogy fogalmazott, az elképzeléseiben nagyon fontos szerep jut a támadónak. Bár kiválóan passzol az angol válogatott csatára, de sokkal nagyobb szükség lenne a góljaira, így előrébb szán majd neki szerepet, mint elődje, Louis van Gaal, vagy mint az Eb-n megbukott angol kapitány, Roy Hodgson.

Rooney egy 9-es. Vagy egy 9,5-es, illetve 10-es. De nem 5-ös vagy 6-os. A kapuba a labdát berúgni a legnehezebb, erre fogom használni.  • Vennék
  • Hírek