Lehel
17 °C
27 °C

Messi 21 hónap börtönt kapott adócsalásért

2016.07.06. 12:54

Az ötszörös aranylabdásnak és az édesapjának 4,1 millió eurós adócsalásért kell felelnie. A hírek szerint mivel kevesebb mint két évre ítélték őket, nem kell leülniük a büntetést, és büntetett előéletűnek sem fognak számítani.

Messi július 6-án a tárgyalóteremben.
Messi július 6-án a tárgyalóteremben.
Fotó: Pool

Az édesapa, Jorge Horacio Messi 18 hónap börtönt kapott. A bíróság döntése értelmében Lionel Messi 2 millió eurós, édesapja 1,5 millió eurós büntetést kénytelen befizetni.

A bíróság háromrendbeli csalásért ítélte el a két argentint.

Az ítélet nem jogerős, mindketten fellebbezést nyújthatnak be. Jorge Messi korábban felmentette a fiát, azt vallotta, hogy a futballista gyakorlatilag semmiről sem tudott, nem is olvasta át a dokumentumokat, úgy írta alá. Messi most a Katalán Bíróság előtt is ezt nyilatkozta, hogy neki nem volt rálátása a pénzügyeire.

A vád szerint Messi és apja belize-i és uruguayi offshore cégeken keresztül próbált kibújni az adófizetési kötelezettségek alól 2007 és 2009 között.

A spanyol jog szerint a 24 hónapnál rövidebb időtartamú büntetéseket nem kell börtönben letölteni, a bíróság ilyenkor próbaidőre bocsáthatja az elítélteket.