Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Debrecen korszakosat lépett a futballban

2016.07.13. 13:08

A futballakadémiákat auditáló Double Pass (DP) jelentését kedden tette közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), az élen Debrecen végzett.

Papp László polgármester szerdán azt jelentette be, hogy a helyi akadémia (DLA) a megkezdett munkát még magasabb szintre kívánja emelni, ezért határozták el, hogy portugál szakembereket szerződtetnek. Őket már be is mutatták.

"A debreceni labdarúgás jövője az utánpótlás-nevelésen múlik, ezért a legfontosabb, hogy növeljük az itteni labdarúgás megtartó erejét, amelyhez a szakmai munka további erősítése elengedhetetlen" - idézte a polgármestert az MTI.

Papp László utalt arra, hogy a DLA munkáját az MLSZ azzal is elismerte, hogy regionális központtá nyilvánította az alapítás utáni öt év eredményei alapján.

A 2017-es év infrastrukturális fejlesztései között Papp László megemlítette, hogy fedett pályát, csarnokot kívánnak építeni az akadémia főépülete mellett, annak érdekében, hogy téli üzemmódra is alkalmassá tegyék a létesítményt.

Herczeg András, a DLA ügyvezető igazgatója kifejtette, a labdarúgó-akadémián folyó még hatékonyabb és eredményesebb munka érdekében nyitni kell külföld felé, ezért is foglalkoztatják a portugál edzőket.

A szakmai igazgató Luis Castro lesz, a 6-11 éves korosztály képzéséért Roberto Morais, míg a 12-16 éves korúak neveléséért Gilberto Freitas felel július elejétől.

A Magyarországhoz hasonló népességű Portugália a hétvégén nyerte meg az Európa-bajnokságot. Utánpótlás-nevelésben a világ élmezőnyéhez tartoznak legalább 20 éve.

A hazai akadémiák eddig jó esetben egy-két embert mertek igazolni külföldről, de inkább bíztak az elavult hazai képzésben.

Miután felmérték a hazai mezőnyt, rájöttek, másként nem lehet fejlődni.