Arnold, Levente
17 °C
27 °C

Nagyon nehéz időszak jön a DVSC-nél

2016.08.25. 09:43

Nem alakul túl jól eddig az NB I.-es Debrecen szezonja: a nemzetközi kupából kiestek, becsúszott több vereség, volt edzőváltás, aztán a Videoton 5-1-re verte őket. A napokban távozott Tisza Tibor a klubtól, és a Nyíregyházához igazolt, de lehet, hogy nem ő lesz az utolsó.

A DVSC honlapja számolt be a klubvezetés sajtótájékoztatójáról, melyen dr. Róka Géza arról beszélt, hogy világossá vált számukra, nem jó irányba halad a csapat. 

"Leonel Pontes vezetőedző lenyilatkozta, hogy csak olyan labdarúgókkal akar dolgozni, akik képesek teljes elszántsággal a csapatért küzdeni. Nem minden játékos ilyen, ezért úgy gondoltuk, hogy a keretet átnézzük. Szeretnénk olyan csapatot, amelynek tagjai fejben a DVSC-hez kötődnek, itt szeretnének játszani. Egy folyamat elindult a klubnál, ennek része a portugál szakember Debrecenbe igazolása. A keret kialakítása során sok mindent figyelembe kell venni, elsősorban a költségvetést." 

Szima Gábor tulajdonos azt mondta, ha a játékosok el akarnak menni olyan klubokhoz, ahol az eddigi bérük dupláját kapják, akkor nem tudnak mit csinálni, és nem is tudnak ezzel versenyezni. A hírek szerint távozhat a korábbi válogatott Varga József is, őt a Videoton vinné. 

"Fiatalodni fog a csapat, ez biztos. A klub nem teszi kötelezővé a fiatalok szerepeltetését, hiába kapnánk pénz érte, a vezetőedzőre bízzuk a döntést. Ismerve a filozófiáját, megpróbál beépíteni tehetségeket. Ez az év az építkezés éve lesz, de nem engedünk abból, hogy a DVSC a magyar futball egyik élcsapata. A céljaink nem változtak, továbbra is a nemzetközi kupaszereplést akarjuk elérni.

Nagyon nehéz időszak elé nézünk, de eredményes játékot akarunk produkálni, jó futballt, és ott akarunk lenni a tabella első harmadában

" - mondta Szima.

A nemrég kinevezett portugál edző, Leonel Pontes a Videoton elleni vereség után mondta azt, hogy fel fognak hozni néhány játékost az akadémiáról, ahol szintén portugál szakemberek irányítanak már.

A Debrecen hét forduló után a hetedik helyen áll az NB I.-ben, nyolc pontot szerzett eddig.