Dezső
15 °C
28 °C

A Honvéd visszaigazolta a bundázó olasz futballistát

2016.08.29. 14:08

Több külföldi ajánlata is volt, az utolsó pillanatban is megkeresték, a korábbi olasz utánpótlás-válogatott Davide Lanzafame mégis a Budapest Honvéd futballklubhoz tért vissza - jelentette az MTI.

A 29 éves támadó - aki 2013 tavaszán szerepelt már a Honvédban - a klub hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hosszú tárgyalási folyamat előzte meg Kispestre igazolását, de az edző, Marco Rossi, illetve a tulajdonos, George F. Hemingway személye is sokat segített a döntésében.

Lanzafame hároméves szerződést kötött, George F. Hemingway az ügy anyagi részleteiről annyit árult el, hogy "háromszor annyit fizettek a játékosért, mint szerettek volna."

A futballista hangsúlyozta, ha valakit az edző és a vezetés is ilyen határozottan szeretne megszerezni, az sok mindent felülír, ráadásul a családjával is úgy látták, hogy Budapest a legmegfelelőbb hely karrierje folytatására.

lanza

Marco Rossi, a piros-feketék vezetőedzője azt mondta, Lanzafame szerződtetésével a támadóharmadban - a kaputól 20-25 méterre - sokkal hatékonyabb lehet az együttes játéka.

George F. Hemingway hangsúlyozta, régóta kerestek már valakit a 10-es pozícióban, Lanzafame személyében pedig egy kiváló futballistát sikerült szerződtetniük.

A torinói születésű csatár a Juventusban kezdte pályafutását, majd megfordult a Bari, a Grosseto, a Catania, a Perugia, legutóbb pedig a Novara csapatában. 2013 tavaszán fél évre kölcsönbe került a Honvédhoz, ahol gyorsan közönségkedvenc lett, mivel tíz NB I.-es mérkőzésen öt gólt szerzett, és ugyanennyi gólpasszt adott. Magyarországi pályafutása gyorsan félbeszakadt, ugyanis mint kiderült, még 2008-ban és 2009-ben érintett volt mérkőzések manipulálásában: vádalkut kötött az olasz hatóságokkal, az ottani futballszövetség pedig 16 hónapra eltiltotta.