Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Neuer elbújhat: 62 passz, a Barcáé az új német mezőnykapus

2016.08.29. 11:28

Manuel Neuer a világ legjobbnak tartott kapusa lábbal, de egy másik német kapus most elvenné tőle ezt a címet: Marc-André ter Stegen, a Barcelona kapusa vasárnap tízéves rekordot döntött meg a spanyol bajnokságban.

62-szer passzolta ugyanis a labdát, ebből 51-szer sikeresen, ami a 2005-06-os szezonban elért 46 jó passzos rekordot is übereli az OptaJose szerint. Ter Stegen 82 százalékban jól tette a labdát lábbal, ez szintén elég jó mutató.

Egyszer persze majdnem gólt kapott, amikor a bilbaós ellenfelet játszotta meg, és Juan Benat az ajándéklabdát ziccerben lőhette kapura. Ter Stegen szerencséjére épp őt rúgta fejbe, így javítani tudott a hatalmas hibája után.

A rekordot is az Athletic Bilbaónak köszönheti a kapus, a hazaiak 90 percen át letámadták a Barcát, ami szokásához híven nem rúgta fel a vakvilágba a labdát, hanem megpróbálta rövidebb passzokkal kihozni. Ez majdnem mindig sikerült is, 1-0-ra győztek, és még több gólt is lőhettek volna, ha a csatársor nem céloz pocsékul: Messi, de főleg Luis Suarez és Arda Turan kihagyott mindent.

Ter Stegen valószínűleg a Barca első számú kapusa lesz ebben a szezonban, mivel Claudio Bravót múlt héten eladták a Manchester Citynek. A holland Cillessen érkezett a helyére.