Konstantin
12 °C
25 °C

Storckot az akadémiák működésébe is bevonják

2016.08.30. 20:38

Bernd Storck szövetségi kapitány és szakmai igazgató mostantól aktívan részt vesz az utánpótlás-akadémiák munkájában.

Az MLSZ honlapja szerint az elnökség ülésén kimondták, hogy a csapatok felkészítése szuverén szakmai terület, de a magyar futballban is be kell vezetni a Nyugat-Európában már évtizedek óta ismert és alkalmazott diagnosztikai módszereket.

Éppen ezért felhatalmazták Bernd Storckot hogy folyamatos, kétoldalú egyeztetések segítségével aktívan vegyen részt az akadémiák munkájában mindaddig, amíg a csapatok nemzetközileg nem lesznek versenyképesek. 

Meghallgatták a szövetségi kapitány beszámolóját az Európa-bajnokságot megelőző felkészülésről, az Eb-ről, valamint a jövő kedden rajtoló világbajnoki selejtezősorozattal összefüggő feladatokról.

Az elnökség szándéka a válogatott hasonló, intenzív felkészítése. Ezért az MLSZ erősíteni a törekvést, hogy azok a játékosok, akik elősegíthetik a magyar futball és a válogatott fejlődését, lehetőséget kapjanak klubcsapatukban a bajnoki évadban. "Sok helyen egyre több bizalmat kapnak a fiatal tehetségek, ahol pedig nem, ott az esetleges együttműködés híján a válogatott érdekeit az MLSZ a leghatározottabban fogja képviselni."