Pongrác
11 °C
27 °C

Kösz, Guardiola: középpályás Torres és Morientes között

2016.09.06. 14:25

A spanyol futballválogatott 8-0-ra győzte le Liechtensteint a hétfői vb-selejtezőn. Diego Costa (2), Álvaro Morata (2), Sergi Roberto és Vitolo mellett David Silva is két gólt szerzett, ezzel Fernando Moratát megelőzve az 5. lett a válogatott góllövőinek örökrangsorában.

Még a meccs előtt, a Marcának arról beszélt, hogy nagyon örül Pep Guardiola érkezésének, a Manchester Cityben is megtalálta a helyét. Tavalyi bokasérülése már a múlté, és egyre jobb formában érzi magát. 

"Pap Guardiola érkezése óta többet tudok segíteni a támadások építésében, és a védekezésben is megtaláltam a helyem. Összességében nagyon örülök, hogy jól sikerült a szezonkezdet a Manchester Cityben."

A csapat eddig háromból három meccset nyert meg a bajnokságban. A BL-selejtezőben gólt sem kapva, oda-vissza legyőzte a román Steauát, 6-0-val. Nem mellékesen David Silva az utolsó két válogatott meccsén - múlt héten a belgák ellen is duplázott - négy gólt szerzett, ezzel már 28 gólnál jár. Csak David Villa (59 gól), Raúl (44), Fernando Torres (38) és Fernando Hierro (29) előzi meg. Hierro nem csatár közülük egyedül, ahogy Silva sem az. Hierro középhátvédet vagy védekező középpályást játszott, Silva támadó középpályás. A jelenleg legjobb formában lévő spanyol 105 válogatott meccsen van túl 30 évesen.

"Az idősebb játékosok közé tartozok, nagyon fontos, hogy nyugodságot sugározzak, és ezzel is segítsem a tehetséges fiataljainkat. Jól érzem magam abban a szerepben, amit a válogatottnál betöltök. Keményen dolgozunk a sikerért."

David Silva és Guardiola a ManCityben
David Silva és Guardiola a ManCityben

A spanyolok hétfői győzelme nem csak David Silvának hozott rekodot, több játékos is átírta a rangsorokat:

  • Volt, amiben leelőzték David Silvát, Fabregas a 23. gólpasszát adta, ennél többet senki sem 2008 óta.
  • Diego Costa az első játékos 2010 óta, aki egy meccsen kétszer is fejesből volt eredményes.
  • A spanyol válogatott 54. vb-selejtezőjén maradt veretlen, legutóbb 1993. március 31-én, Koppenhágában kaptak ki 1-0-ra Dániától.