Leó, Szaniszló
5 °C
17 °C

Az újonc elintézte az érthetetlen kezdővel felálló Barcát

2016.09.10. 22:56
A Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett a spanyol első osztály egyik újoncától, a Deportivo Alavéstől.

Luis Enrique talán alábecsülhette a kiscsapatot, ezért meglehetősen furcsa kezdőt küldött a pályára. A kispadon ült Luis Suárez, Messi és Iniesta is. A legjobb támadók közül csak Neymart játszatta az elejétől, de őt nagyon szorosan fogták, nem volt igazán területe.

A Barca nem tudott dominálni az első félidőben, de pár helyzetet így is összehozott. Vidal érkezett kétszer is jó ütemben a 16-oson belülre, de nem lőtt elég pontosan. Az Alavés viszont első nagy helyzetéből összehozta a gólt. Kiko cselezett az oldalvonalnál, majd belőtte a labdát a kapu elé. Deyverson elszakadt a védőjétől, és estében a kapuba passzolt a 39. percben.

A Barcelona-edző a szünetben sem változtatott a csapatán, és úgy tűnt, Messiék nélkül is nyerhető a meccs, egy perc telt el a második félidőből, amikor szöglet után Mathieu a kapuba fejelt, majd egy percen belül újra nagy helyzete volt a védőnek. 

A gól után próbált nyomni a Barca, de nem volt eredményes, Luis Enrique a 60. percben behozta Messit, de egy újabb bekapott gól – Deyverson és Ibai Gómez játszotta át az instabil védelmet – , miatt még égetőbbé vált, hogy átalakítsa a csapatát. Jött tehát Iniesta és Suárez is. 

Javult is a Barca támadójátéka, teljesen beszorították a nagyon taktikusan játszó Alavést, de képtelenek voltak gól szerezni. Az Alavésnak már az is nagy eredmény volt, hogy az Atlético Madriddal 0-0-t játszott, de most újra bebizonyította, komolyan kell venni. 

 Primera División, 3. forduló:

  • FC Barcelona-Alavés 1-2 (0-1)
  • Real Madrid-Osasuna 5-2 (3-0)
  • Celta Vigo-Atlético Madrid 0-4 (0-0)
  • Málaga-Villarreal 0-2 (0-2)
  • Sevilla-Las Palmas 2-1 (0-1)