Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

A videó alapján Kassai hatalmasat hibázott Verratti kiállításánál

2016-09-13T204136Z 116800896 MT1ACI14608600 RTRMADP 3 SOCCER-CHA
2016.09.14. 09:12 Módosítva: 2016.09.14. 15:39

A kedd esti, parádés játékot és végül döntetlent hozó PSG-Arsenal mérkőzés utolsó utáni perceiben Kassai Viktor Olivier Giroud-t és Marco Verrattit is kiállította, miután mindkettőjüknek felmutatta a második sárga lapot.

A lapokhoz vezető eset a magyar játékvezető háta mögött történt, a labdától távol, így vélhetően a segítői vezették meg Kassait, ugyanakkor a videofelvétel alapján elég egyértelmű, hogy míg az Arsenal francia csatárának felmutatott lap talán még indokolható, az olasz középpályás kiállítását eredményező figyelmeztetés abszolút tévedés volt.

Szegény Verrattit előbb Giroud tartja fel félkeményen, majd miután felkel, csapattársa, Marquinhos rálöki a francia csatárt, így ismét a földre kerül. Az újbóli feltápászkodás után szintén nem ő, hanem megint csak a brazil védő kezdi el lökdösni Giroud-t. Ez után érkezik a tetthelyre Kassai, és állítja ki magabiztosan az arsenalost (félig-meddig jogosan) és Verrattit, teljesen hibásan. 

Hogy a dolog teljesen érthetetlen legyen, Marquinhos, a főkolompos mindenféle retorzió nélkül megúszta az esetet. Neki nem volt lapja, egy sárgát mindenképp megérdemelt volna.

Míg Giroud játékfelfogására mondhatjuk, hogy benne volt a sárga, hiszen alig félórát volt a pályán, és ezalatt négyszer szabálytalankodott, addig Verratti egyet faultolt a meccsen, azt is a nyolcadik percben, amiért rögtön sárgát is kapott. Pedig egyáltalán nem volt súlyos vétség, inkább csak peche volt, mert Kassai vele akart példát statuálni, és megfogni a meccset.

Kassai élete hibáját is egy segítője okozta, a 2012-es Eb angol-ukrán meccsén nem adott meg egy gólt az ukránoknak, mert hitt a gólvonalbírójának, Vad II.-nek, aki úgy látta, John Terry még a gólvonal előtt kihúzta a labdát. A felvételekből ott is kiderült, bent volt. Kassai karrierje ekkor kicsit megbicsaklott, egy kis idő kellett, míg újra hasonlóan nívós meccset vezethetett.

A magyar játékvezető ezt leszámítva jól fújt a mérkőzésen, bár ha PSG gólját kikockáznánk, Cavani, ha centikkel is, de valószínűleg lesen volt a beadás pillanatában.