Ármin, Pálma
9 °C
28 °C

Dárdai motivációs fogása repíti a Herthát

2016.09.19. 12:15

A három forduló után hibátlan Bayern Münchennel egyedül Dárdai Pál Herthája képes a lépést tartani a Bundesligában. A berliniek is három győzelemmel kezdték a szezont.

  • Freiburg 2-1, hazai pályán, gólszerzők: Darida, Schieber
  • Ingolstadt 0-2, idegenben, gólszerzők: Ibisevic, Schieber
  • Schalke 2-0, hazai pályán, gólszerzők: Weiser, Stocker

„Az első a másodikkal játszik, nem néz ki rosszul, jó sztori a szurkolóknak. Veretlenül szeretnénk visszatérni szerda este Münchenből Berlinbe. A futball tele van csodákkal. Alapesetben a Bayernt nem lehet legyőzni, pláne, ha jó napja van. Mi egy kis és szorgalmas csapat vagyunk, a szurkolóinkkal és egy kis szerencsével meglepetést okozhatunk” - magyarázta Dárdai, akitől tavaly is rendre azt kérdezték, hogy élcsapat-e már a Hertha. Idén sem fogja megúszni, ha így haladnak.

A bajnokságot 3 győzelemmel még sohasem kezdő klub a müncheni meccs után a hétvégén Frankfurtban lép fel, vagyis nem lesz könnyű dolga a tabella élmezőnyében maradnia.

Pedig a Hertha nem kezdte igazán jól a szezont, hiszen a dán Bröndbyvel szemben kiesett az Európa Ligából még augusztus elején. Ami most egyébként inkább előny, mert nincs dupla terhelés alatt a csapat.

Dárdai rögtön a kiesés után azt kérte a játékosaitól, mindenki írja fel egy papírra, mit szeretne kihozni önmagából a szezonban. Ezeket a motivációs cetliket az öltöző falára ragasztották, hogy mindig szem előtt legyenek.

Ennek a fogásnak nagy jelentőséget tulajdonít a Berliner Zeitung, de a legnagyobb bulvárlap, a Bild is megemlékezett róla.

A sérüléséből felépülő dortmundi csatár, Julian Schieber azt írta ki, hogy nem szeretne 87 kilónál több lenni, erre mindig figyelni fog. Hét gólt jelölt meg, ebből kettőt mindjárt az első két fordulóban összehozott.

Az elefántcsontparti csatár, Salomon Kalou azt írta fel, hogy az előző szezon 14 góljához képest most eggyel többet, vagyis 15-öt szeretne elérni.

A japán szélső, Haragucsi továbbra is aktív és szorgalmas játékos szeretne lenni, és öt gól lenne a vágya. Illetve az előkészítés, és mivel már adott két gólpasszt, ő sem elégedetlen, a Schalke ellen volt egy veszélyes lövése is, miután befelé cselezett.

Dárdai pedig a legfontosabb azt írta ki, hogy 45 pontot szerezzenek. Ha pedig ez már megvan a hatodik helynél ne adják alább, mert akkor egy pozíciót javítanak az előző évhez képest.

Nem utolsósorban pedig, legyen ott a Hertha a kupa döntőjében. Dárdainak játékosként ez nem sikerült, tavaly az elődöntőbe vezette a csapatot, a Dortmund azonban akkor átgázolt rajtuk. A riporterrel pedig a magyar edző csatázott egyet.

Dárdai a Bayernnel szemben eddig háromszor találkozott, és nem szerzett pontot.

A Herthából a cseh Darida megsérült vasárnap - hétfőn már meg is operálták a bokáját -, a helyére beálló Stocker azonnal kihasználta az esélyt, és gólt lőtt. A svájci támadó középpályás a barátnőjének köszönte meg, mert az előző idényben kiszorult a kezdőből, és jó esetben is percekért küzdött hétről-hétre. Most eljöhet az ő ideje.