Bekapcsolta a turbót, elérhetetlen indításból lőtt gólt

2016.09.23. 09:54

Richairo Zivkovic a Twente–Utrecht Holland Kupa-meccs 93. percében szerzett gólt olyan indításból, amit csak eszméletlen sprintjének köszönhetően ért el.

A meccsen az Utrecht vezetett 2-1-re, amikor a rendes játékidő végén a Twente kapusa, Nick Marsman felment egy szöglethez. A támadásuk azonban nem sikerült, az Utrecht megszerezte a labdát. Az egyik játékos előrevágta úgy hetven méterről, valószínűleg nem indításnak szánta, hanem az üres kapura próbált betalálni.

Richairo Zivkovic gólja - FC Twente vs. FC Utrecht (1:3)

Ez nem sikerült neki, de Zivkovic megpróbálta a lehetetlent, a felezővonaltól kezdett sprintelni, innentől kezdve valószínűleg csak Usain Boltnak lett volna ellene esélye. A csatár szinte állva hagyta a nagyjából ötméteres előnnyel induló védőt, és a visszafutó kapus is csak nézhette, ahogy az alapvonaltól négy méterre eléri a labdát, és a kapuba teszi.

A sprint láttán legtöbben Usain Boltot kezdik emlegetni, de a hollandok női kétszázas világbajnokukat, Dafne Schipperst is elővették. Vele fel is vehetné a versenyt a csatár, a FOX-nál már kiszámolták, hogy Zivkovic 11 másodpercen belül futná a százat, igaz az első húsz méterét nem is futotta meg igazán. Ezzel az idővel a leggyorsabb nőkkel felvehetné a versenyt.

Zivkovicnak a meccsen ez volt a második gólja, az Utrecht 3-1-re nyert.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Betét