Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Banánt dobtak a pályára BL-meccsen, az UEFA nem büntet

2016.09.30. 16:18

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem indít eljárást az FK Rosztov és a PSV Eindhoven szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén történt banándobálás miatt. Az esetre, miszerint az orosz szurkolók a félidőben banánt dobtak a pályára, a FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) csütörtökön hívta fel az UEFA figyelmét.

Rostov.PSV-Eindhoven

A banánt csak negyedórával később távolították el a szervezők. A holland együttesben három színes bőrű futballista - Nicolas Isimat-Mirin, Jetro Willems és Luciano Narsingh - volt a pályán.

Az UEFA pénteken közleményben jelezte, hogy nem indított fegyelmi eljárást az eset kapcsán, annak ellenére, hogy a Rosztovot már büntette ebben a szezonban szektorbezárással az európai szövetség a Bayern München elleni első fordulós mérkőzésen, mert drukkerei rasszista viselkedést tanúsítottak az Ajax elleni BL-selejtezőn, jelenti az MTI.

Az ügy pont annak a fényében érdekes, hogy a FIFA szeptember 25-én, vasárnap, tehát három nappal a Rosztov meccse előtt jelentette be, hogy felszámolta az antirasszista munkacsoportját, miután úgy ítélték meg, hogy sikerült a futballból teljesen kiölniük a rasszizmust. A munkacsoportot egyébként pont a 2018-as oroszországi világbajnokság helyszínén tapasztalható megnyilvánulások miatt is indították.