Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Banánt dobtak a pályára BL-meccsen, az UEFA nem büntet

2016.09.30. 16:18

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem indít eljárást az FK Rosztov és a PSV Eindhoven szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzésén történt banándobálás miatt. Az esetre, miszerint az orosz szurkolók a félidőben banánt dobtak a pályára, a FARE (Football Against Racism in Europe, Futball a rasszizmus ellen Európában) csütörtökön hívta fel az UEFA figyelmét.

Rostov.PSV-Eindhoven

A banánt csak negyedórával később távolították el a szervezők. A holland együttesben három színes bőrű futballista - Nicolas Isimat-Mirin, Jetro Willems és Luciano Narsingh - volt a pályán.

Az UEFA pénteken közleményben jelezte, hogy nem indított fegyelmi eljárást az eset kapcsán, annak ellenére, hogy a Rosztovot már büntette ebben a szezonban szektorbezárással az európai szövetség a Bayern München elleni első fordulós mérkőzésen, mert drukkerei rasszista viselkedést tanúsítottak az Ajax elleni BL-selejtezőn, jelenti az MTI.

Az ügy pont annak a fényében érdekes, hogy a FIFA szeptember 25-én, vasárnap, tehát három nappal a Rosztov meccse előtt jelentette be, hogy felszámolta az antirasszista munkacsoportját, miután úgy ítélték meg, hogy sikerült a futballból teljesen kiölniük a rasszizmust. A munkacsoportot egyébként pont a 2018-as oroszországi világbajnokság helyszínén tapasztalható megnyilvánulások miatt is indították.