Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A bíró be akart kerülni a hírekbe, de biztos nem erre számított

2016.10.03. 11:00

Mario Balotelli győztes gólt rúgott a Montpellier-nek vasárnap a 86. percben (2-1), majd levette a mezét, amiért sárgát kapott.

A 93. percben aztán az oldalvonalnál kirúgták előle a labdát, közel kerültek egymással a védővel, a fejüket is közel rakták a másikéhoz, de inkább mosolyogtak, mint keménykedtek.

Érkezett viszont a bíró, aki úgy érezte, ezt a súlyos fegyelmezetlenséget azonnal kettős sárgával kell megtorolnia, és ki is osztotta mindkettőjüknek a lapot a nagy semmiért. Úgy, hogy jól tudta, Balotelli hét perccel korábban kapta az első sárgáját. Legalábbis tudnia kellett, hacsak nem annyira hülye, hogy elfelejtette a meccs leglátványosabb pillanatait, a gólt meg az ünneplést.

A Nice, Balotelli csapata vezeti a francia bajnokságot az olasz öt meccsen szerzett öt góljával, de a következő meccsen, a Lyon elleni rangadón a piros miatt nélkülöznie kell a csatárt.

A legnagyobb francia sportlap, a L'Equipe címlapra is tette hétfőn Balotellit, azzal a címmel, hogy Balotelli, sztár és áldozat, míg a legnagyobb futballújság, a France Football weboldala is a kiállítással kezdődik. A cikkben ők is Thual játékvezetőt kritizálják a "felesleges beavatkozásért, amivel kiírta a liga legjobb góllövőjét a rangadóról".

UPDATE: A Gazzettán hétfőn öt után jött ki, hogy Olivier Thual elismerte tévedését, így a csütörtöki fegyelmi tárgyaláson törölhetik Balotelli második sárgáját. Pascal Garibianit, a francia bírók technikai igazgatóját idézik: "Visszanézte az esetet, és elismerte, hogy elhamarkodottan osztotta ki a második sárgát". Az olasz újság is kiemeli, hogy a véleményváltoztatásban nagy szerepe lehetett annak, hogy "egész Franciaország megmozdult, és védelmébe vette Balotellit".