Majdnem az összes utánpótlásedzőt kirúgták a Fraditól

2016.10.13. 11:50

A Ferencváros utánpótlás-igazgatója, Theo Schneider nem könyörült a klub bázisát adó csapatok vezetőinek, és 22 hónappal azután, hogy munkába állt, gyakorlatilag az összes edzőt kirúgta. A német szakvezető a IX. kerületi tévének nyilatkozott, amit a Csakfoci.hu szemlézett.

A német szakember előbb arról beszélt, hogy amikor Budapestre érkezett, nem volt elégedett az edzések tempójával, gyorsan változtatni kellett, de kifogásolta a tréningek tartalmi részét is. „De az intenzitás volt az elsődleges probléma.”

Ezért specialistákat hoztak a csapatok mellé, és három hónapja lecserélték az U14-től felfelé az összes csapat edzői gárdáját.

„Amit látni szeretnék a csapatoktól, az egyre jobban működik. Az én elképzelésem az, hogy támadófocit játsszunk, feltolt védekezéssel, letámadással. Szerintem ez az igazi ferencvárosi filozófia, ezt egységesen kell képviselnie minden korosztályos csapatnak, eddig nem ez volt a jellemző” - mondta.

Megfelelőnek mondta a kapcsolatát a felnőttcsapat amúgy szintén nagy részben német szakmai stábjával.

Azokat a tehetségeket, akiket én beajánlok, Thomas szívesen foglalkoztatja.

Nem az eredményességre, hanem a képzésre koncentrálnak. A népligeti edzőtelep infrastruktúrája szerinte német összehasonlításban megállja a helyét, „inkább más jellegű hiányosságok adódtak, de most már sok specialistánk van a csapatok mellett, sokat elemezzük a meccseket, úgyhogy a legtöbb fejleszteni való területen előreléptünk” - mondta.  • Hírek
  • Hírek