Ágnes
-1 °C
2 °C

Őrült klasszist fogott be Huszti a Bundesligában

2016.10.17. 14:51

Huszti Szabolcs szombaton gólt lőtt a Bayern Münchennek, az Eintracht Frankfurt középpályásának a szezonban ez volt az első találata. A középpályást később kiállították. Nem először történt vele ilyen, hogy gólt is lőtt és piros lapot is kapott, emiatt is cikkezett róla a német Kicker.

Husztinak harmadszor jött össze a nem mindennapi kombináció. Kétszer még Hannover-játékosként állították ki gólja(i) után.

  • 2012. szeptember 15-én a Hannover 3-2-re verte a Werder Brement, Huszti a hatodik percben talált be először, majd a 92.-ben ollózós góllal döntötte el a meccset. Ezután mezlevételért és túlzott gölörömért, kerítésre mászásért kapott gyorsan két sárgát.
  • 2013. augusztus 24-én a Hannover a Schalkét győzte le 2-1-re. Huszti szerzett először vezetést a 15. percben büntetőből. A 75. percben aztán egyből piros lapot kapott szabálytalanságáért.
  • Szombaton Huszti a 34. percben kapta meg az első sárgáját, majd a 65. percben kiállították, miután összebalhézott Renato Sanchezzel. Gólját még a 43. percben szerezte.

A Kicker megjegyezte, Huszti már Steffan Effenberg szintjére lépett, a Mönchengladbach, majd a Bayern középpályása is háromszor kapott gólszerzőként piros lapot a Bundesligában.

Az Eintracht sportigazgatója persze nem igazán fogékony az érdekességekre, a helyén kezelte az ügyet. „Hülyeség volt Szabitól, hogy egyáltalán odament. Ha sárga-piros fenyeget, többet veszíthetsz, mint nyerhetsz" - értékelte Bruno Hübner.