Angelika
-4 °C
3 °C

Nikolicsékat kivághatják a BL-ből

2016.10.20. 17:30

A lengyel Legia Warszawa vezetői attól tartanak, hogy szurkolóik madridi rendbontása miatt a csapatot kizárják a Bajnokok Ligájából, olvasható az MTI hírében. 

Kedden a varsóiak 13 drukkerét őrizetbe vették a címvédő Real Madrid otthonában rendezett csoportmérkőzés előtt. A huligánokat a közrend megzavarásával, garázdasággal, hatósági személlyel szembeni ellenállással és rablással vádolják. A hatóságok közlése szerint közülük kilencen nem hagyhatják el az országot, ameddig vizsgálat zajlik ellenük. Az összecsapásokban 12 személy sérült meg. A meccset 5-1-re a Real nyerte.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia híveinek bő egy hónapon belül ez volt a második balhéjuk. Szeptember 14-én a Borussia Dortmund látogatásakor sértő rigmusokat skandáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, és megpróbáltak átjutni a németek szektorába. Ezért a pont nélkül álló varsói csapat november 2-án zárt kapuk mögött fogadja a Real Madridot, mellékbüntetésként pedig 80 ezer eurót be kell fizetnie az európai szövetség kasszájába.

Seweryn Dmowski, a klub kommunikációs vezetője elmondta: a madridi meccs előtt nem hivatalosan figyelmeztették őket, hogy újabb szurkolói atrocitások esetén akár ki is zárhatják a csapatot a BL-ből.  "Semmiféle hivatalos levelet nem kaptunk az UEFA-tól, de a mérkőzésellenőr is azt sugallta, hogy ez lehetséges" - tette hozzá.