Auguszta
-3 °C
2 °C

191 milliót kifizetett volna a PSG, Neymar adósságát nem

2016.10.25. 15:44

A L'Equipe mai cikke szerint a PSG nagyon közel állt Neymar szerződtetéséhez a nyáron, csak az utolsó fázisban, a pénzügyi fair play szabályai miatt hiúsult meg az egyezség.  A franciák a távozó Ibrahimovic helyére szerették volna leigazolni a 24 éves brazilt, akitől azt remélték, hogy a klub új jelképe lesz.

Amikor tavaly nyáron kiderült, hogy Zlatan Ibrahimovic egy év múlva elhagyja a PSG-t, a klub azonnal elkezdte keresni a svéd helyettesét. Hamar eldöntötték, hogy Neymar lenne a legmegfelelőbb a szerepre, és meg is kezdték a tárgyalásokat a játékos képviselőivel. A párizsiak vezetősége többször is találkozott a  játékos ügynökével, Wagner Ribeiróval, a fontosabb megbeszélések közé tartozott egy áprilisi tárgyalás Sao Paolóban, ahol a PSG elnöke kijelentette, hogy készek kifizetni a Barcelonának a 191 millió eurós kivásárlási árat.

Nyáron már a játékos apjával, Neymar da Silva Sr.-ral tárgyaltak a szerződés részleteiről. Idősebb Neymar 25 millió eurós fizetést kért fiának, egy magángépet a brazil válogatott mérkőzéseire való utazáshoz, egy szállodalánc indítását a fiú nevével, valamint azt, hogy a klub rendezze a gyerek 45 millió eurós adótartozását.

A PSG-nek két feltétel teljesítése okozott problémát: csak 15 millió eurós fizetést tudtak felajánlani, és nem akarták kifizetni Neymar adósságát, attól félve, hogy a kiadásokkal megsértenék az UEFA pénzügyi fair play-re vonatkozó szabályait.  A L'Equipe szerint a fizetés kérdésében még valószínűleg létrejött volna kompromisszum, az üzlet az adótartozás átvállalásán bukott el. Ha a PSG teljesítette volna az utóbbi kérést, akkor Neymar ma az ő játékosuk lenne.

Így viszont maradt Barcelonában, ahol a múlt kedden írta alá új szerződését, a hírek szerint évi 15 millió dolláros fizetéssel.