Auguszta
-3 °C
2 °C

Dárdai: Ha így játszik, Jogi felhívja

2016.10.27. 10:50

A Hertha kedden 2-0-ra győzte le a St. Paulit a Német Kupában, a csapat legjobbja, Dárdai Pál felfedezettje, Mitchell Weiser volt. A 22 éves játékos gólt szerzett és gólpasszt adott. A Hertha-edző szerint hamarosan bekerülhet a német válogatottba.

„Régóta a Herthánál vagyok, de ilyet ritkán látni. Mitchet a csapat előtt is megdicsértem, meg is érdemelte ezt" – mondta Dárdai a Bildnek.

GettyImages-614779518

„Ha úgy játszik a Hoffenheim ellen, ahogy a Pauli ellen, akkor Jogi (Joachim Löw német szövetségi kapitány) felhívhatja. Sokáig csiszolatlan gyémánt volt, de lassan gyémánttá válik. A Herthában olyan csodálatosan játszik, hogy segíthet a szövetségi kapitánynak és tizenegyének is."

A Hertha-edző szerint, ha Weiser továbbra is fegyelmezetten dolgozik, akkor megugorhatja a válogatott szintjét, Dárdai azt mondta róla, jól vált, a kontrákban veszélyes.

A korábban a Bayern Münchennél lévő, de nem igen játszó Weiser utánpótlás válogatott már volt, U16-tól U21-ig összesen 35-ször játszott. Utóbbi csapatban jobbhátvédként tették be, ezen a poszton számíthat rá Löw is.