Elza
-4 °C
4 °C

Storck: Dzsudzsák helye megkérdőjelezhetetlen a válogatottban

2016.10.28. 08:26

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck szerint az utóbbi időben előrelépett a magyar futball, elsősorban a sikeres Eb-szereplésnek köszönhetően, ezt a Nemzeti Sportnak pénteki számának adott interjúban mondta. 

Storck beszélt arról is, hogy

  • megy tovább a maga feje után, és sokan nem akarták megérteni, mit miért csinálnak, néhányan távoztak vagy csatlakoztak, de az eredmények őket igazolják
  • az utóbbi mérkőzéseken kijött, hogy egyeseknek még kevés nemzetközi tapasztalatuk van, és ezeket kihasználta az ellenfél

A válogatott néhány kulcsemberéről elmondta, hogy

Dzsudzsák Balázs helye megkérdőjelezhetetlen nála, az idősebb játékosokkal együtt sokat segít, kapocs az edzők és a játékosok között.

De azzal tisztában van ő is, hogy javulnia kell, hiányzik a játékából a ritmus. Gera Zoltán sokat segít abban, hogy a fiatalok megtalálják a helyüket a válogatottban, és beilleszkedjenek. Kleinheisler László a svájciak elleni vb-selejtezőn nem úgy játszott, ahogy Storck elvárta, de a lettek ellen már javított. Azt várja tőle, amit legutóbbi német bajnokiját, hogy gólokat is szerezzen, nem elég az előkészítés.