Dömötör
-1 °C
14 °C

El a kezekkel Kassai Viktortól!

2016.11.02. 10:57

A keddi Bajnokok Ligája forduló rangadója, a Manchester City-Barcelona (3-1) jutott Kassai Viktornak - legutóbb az első körben vezetett -, és sok vitatott ítélete volt.

Már az első tíz percben számon kérhet rajta mindkét oldal egy-egy elmaradt sárgát. Akik lapimádónak nevezték még a meccs előtt, most láthatták: mennyire nincs igazuk. Noha amikor Digne visszahúzta Sterlinget, teljesen jogos lett volna a lap.

Amikor Fernandinho rátartott Rakitic lábára, akkor is járt volna a büntetés a brazilnak. És az órán látszik, alig több mint két perc a két eset között, vagyis tartotta magát ahhoz, hogy megpróbálja az elején lapok nélkül kézben tartani a meccset.

Végül egyébként 5 sárgát adott ki, kettőt a hazai, hármat a vendégcsapatnak. Nyilván, ha mindkét lapot felmutatja, az érintettek egészen másként futballozzák végig a hátralévő 80 percet.

A tizenegyesről és a műesésért járó sárga lapról Puhl Sándor azt mondta a Sport1-en: jól döntött. És valóban volt egy olyan kameraállás, amikor az látszik, Sterling leginkább dobni akarta magát, a francia Umtiti pedig nem lépett rá a lábára. Bár kétségtelen, összeértek, ezért a sárga alighanem túlzás.

A korábbi angol válogatott védő, Rio Ferdinand az eset azt nyilatkozta, nem érti, melyik meccset nézte a magyar bíró, szerinte jogos büntető volt.

Messi is kérdőre vonta Kassait az öltözőbe menet, azt hozta fel, amikor őt szerelte Fernandinho a tizenhatoson belül, de ez messze nem volt annyira vitatott, hiszen a védő előbb egyértelműen a labdát érintette.

A City harmadik gólja már sokkal érzékenyebb, mert akkor Agüero kézzel adott gólpasszt. Még ha a teste mellett is volt a keze, más testrészéről valószínűleg nem pattant volna a labda az érkező Gündogan elé.