Vilma
3 °C
13 °C

Négy újonc az Andorra elleni vb-selejtezős keretben

2016.11.03. 15:04

A megszokott 23 fős kerethez képest öttel több játékost hívott be Bernd Storck szövetségi kapitány a válogatott keretébe, amely az Andorra elleni vb-selejtezőre és a Svédország elleni barátságos meccsre készül, írja a szövetség honlapja. A 28 főhöz csatlakozik majd a svédek ellen búcsúzó Király Gábor és Juhász Roland november 14-én, vagyis a búcsúmeccsüket megelőző napon.

A válogatott összetartásán korábban már részt vett Botka Endre (Budapest Honvéd), Berecz Zsombor (Vasas), Hangya Szilveszter (Vasas) és Nagy Dominik (Ferencváros) a nagyválogatott meccskeretében először kapnak lehetőséget, azután, hogy az U21-es válogatottban már bizonyítottak.

"Küzdelmes meccsre számítunk, Andorra igen kemény stílusban játszik. A vb-selejtező az első számú prioritás számunkra, először kizárólag erre a mérkőzésre kell koncentrálnunk. A második – Svédország elleni – meccset mindössze két nappal a vb-selejtező után játsszuk, így a megszokottnál több játékost kellett meghívnom. Emiatt ezúttal meglehetősen bő keretünk van. Ugyanakkor ez a bővebb keret és a felkészülési mérkőzés egyben lehetőséget ad arra, hogy több fiatal játékost is meghívjak, akik először csatlakozhatnak az A válogatott keretéhez. "

"Ők az utóbbi időszakban mindannyian kiválóan teljesítettek klubjaikban, illetve bizonyították már tehetségüket az U21-es válogatottban is. Szeretnénk megmutatni nekik az A válogatott hangulatát, és felmérni, hogyan tudunk együtt dolgozni velük. Az is előfordulhat, hogy a jól teljesítők megmutathatják, mire képesek a felnőttek között nemzetközi szinten. De maga a tény, hogy az utóbbi időben mutatott teljesítménye alapján több fiatalt is meghívhattam, mindenképpen biztató a jövőre nézve" – mondta az Mlsz.hu-nak Bernd Storck. 

A magyar válogatott november 13-án, 18 órakor Andorrát fogadja világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában, majd két nappal később, 19:45-től felkészülési mérkőzést játszik a svédekkel, ugyancsak a Groupamában.

A magyar válogatott kerete 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Megyeri Balázs (Greuther Fürth) 

Védők: Botka Endre (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Dijon), Pintér Ádám (Ferencváros), Hangya Szilveszter (Vasas) 

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Kleinheisler László (Darmstadt), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Nagy Ádám (Bologna), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)

Csatárok: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)-