Rudolf
2 °C
13 °C

Guardiola megtörte Yaya Tourét

2016.11.04. 13:45

Yaya Touré, a Manchester City futballistája elnézést kért Josep Guardiola vezetőedzőtől és a klubtól is, amiért ügynöke korábban panaszkodott a sajtónak, írja az MTI.

„A saját nevemben és mindazok nevében, akik engem képviselnek, elnézést kérek a múltban történt félreértések miatt a csapat vezetésétől és mindazoktól, akik a klubnak dolgoznak" - írta Facebook-oldalán a 33 éves elefántcsontparti középpályás. Hozzátette, azok a megnyilvánulások nem tükrözik álláspontját a klubról és annak dolgozóiról.

Touré utoljára augusztus 24-én, a Steaua Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján játszott Guardiola szeptember végén kijelentette, addig nem számít a játékosra, amíg nem kér bocsánatot azért, mert ügynöke, Dimitri Seluk úgy fogalmazott: a tréner megalázta ügyfelét azzal, hogy kihagyta a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett keretből.

„Bocsánatot kell kérnie. Ha nem teszi, akkor nem fog játszani. Nehéz döntés volt kihagyni őt a BL-csapatból, de egy nappal később az ügynöke máris szaladt a médiához. Tourénak még nem volt bátorsága, hogy felhívjon. Ettől a pillanattól nem tagja a csapatnak" – jelentette ki akkor Guardiola, és hozzátette: Seluktól is bocsánatkérést vár.