Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Remélem, nem harapja le a fejemet Ferenc pápa

2016.11.14. 09:04

A futballimádó Ferenc pápa hétfő délelőtt a Vatikánban fogadta a világbajnoki címvédő német futballválogatottat, írja az MTI.

„Remélem, nem fogja leharapni a fejemet" – mondta Mario Götze a találkozó előtt, aki a 2014-es vb-döntőn győztes gólt rúgott, Ferenc pápa hazája, Argentína ellen.

A találkozó zárt ajtók mögött zajlott délelőtt 9 órától, a delegációt Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke vezette.

A németek pénteken 8-0-ra győztek San Marino vendégeként világbajnoki selejtezőn, majd Rómába utaztak, mert kedd este Milánóban az olaszokkal játszanak barátságos mérkőzést. Joachim Löw szövetségi kapitány elmondta, hogy a csapatszellem további javítása érdekében hétvégén nem foglalkoztak következő ellenfelükkel, inkább kikapcsolódtak.

„Ma a Colosseumba megyünk. Olaszországgal majd holnap foglalkozunk. A játékosoknak és nekem is különleges élmény lesz találkozni a pápával, felkészülési meccset persze komolyan fogjuk venni. Szeretnénk legyőzni az olaszokat, mert ez szép évzárás lenne" – nyilatkozta Löw