Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Kim Dzsongun Messinél is jobb játékosokat ígért

2016.11.15. 15:41

Kim Dzsongun, Észak-Korea pártelnöke - aki nemrég parancsot adott a dél-koreai vezetők meggyilkolására, és akinek feleségéről jelenleg nem tudni, hogy él-e még - azt ígérte, hogy hamarosan futballnagyhatalom lesznek, Messinél is nagyobb sztárokkal.  

Az ország nemzetközinek nevezett futballakadémiáját vezető Zsi Zsuhe a Marca szerint elmondta, hogy Messinél is jobbnak nevelik a játékosaikat, és a futball stratégiailag fontos ágazat lett Észak-Koreában.

Egyelőre csak Ázsiát akarjuk uralni, de aztán majd jöhet az egész világ

- mondta.

Ettől még egy csöppet messze vannak, ugyanis a válogatottjuk a 126. helyen áll a világranglistán, a szomszédos Dél-Korea a 44. helyen van. Az észak-koreai foci nagy sikere volt a 2010-es világbajnoki részvétel, ahol a csoportkörben a braziloktól 2-1-re kaptak ki, de az első félidőben tartották magukat 0-0-val. A következő csoportmeccsen viszont a portugálok 7-0-ra gázolták el őket, az utolsón pedig Elefántcsontparttól 3-0-ra kaptak ki, és ezzel véget ért a vb-szereplésük. A koreai állami tévében már valójában a 7-0 után, mert nem adták le az utolsó meccset. 

A következő világbajnokság alatt elterjedt, hogy a tornáról úgy számolt be a koreai média, hogy az ország a döntőbe jutott, ahol Portugáliával játszik. Ott hibádzott a dolog, hogy Észak-Korea ki sem jutott a tornára. Aztán később kiderült, hogy az erről szóló hír és a videó is kamu.