Valér
2 °C
8 °C

A spanyol sportlap már tudja, ki nyeri az Aranylabdát

2016-07-06T220114Z 1110927800 S1AETOCAPUAA RTRMADP 3 SOCCER-EURO
2016.12.06. 15:35 Módosítva: 2016-12-06 15:37:06

Az El Mundo Deportivo Európa egyik legrégebbi sportnapilapja, a Barcelonában megjelenő újság ma kiszivárogtatta, hogy ki fogja nyerni az Aranylabdát.

Az Aranylabdát, azaz a szezon legjobb Európában futballozó játékosának díját idén újra a France Football szaklap ítéli oda, sportújságírók szavazatai alapján. Az ünnepélyes átadóra december 12-én, azaz jövő hétfőn este kerül sor.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is Messi és Ronaldo versenyfutásáról szól minden, ám az újság szerint nem kell a hivatalos eredményhirdetésig rágni a körmünket.

A győztes ugyanis – tessék meglepődni – Cristiano Ronaldo, a Real Madrid játékosa, aki a Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság megnyerésével toronymagas esélyes volt idén a labdarúgásban kapható legnagyobb rangú egyéni díj elnyerésére.

Ha tényleg így lesz, akkor az eddig 3-szor győztes Ronaldo az újabb sikerrel egy aranylabdányira meg fogja közelíteni Lionel Messit (FC Barcelona), aki eddig 5-ször nyert. Az El Mundo Deportivo annak köszönheti az információ megszerzését, hogy a France Football rögtön a díjátadó másnapján megjelentet egy interjút a győztessel, aminek elkészítésére már csütörtökön Spanyolországba érkeznek az újságírók. A lap szerint a játékos és a klub is tudja már egy ideje a szavazás eredményét.