Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Sztrájkba léptek az argentin bírók

2016.12.06. 19:42

Sztrájkba lépett az argentin futballbírók egyik szervezete, miután az egyik bírót szombaton megtámadták a szurkolók.

Claudio Elichiri egy kérdéses szituációban nem ítélt büntetőt a hazai pályán játszó Sarmiento Ayacucho csapatának a Sansinena SyD elleni bajnokin. A Sansinena gólt szerzett és 2-1-re vezetett, az ellenfél dühös szurkolói pedig ellepték a pályát. A bíró több reklamáló Sarmiento-játékost kiállított, majd félbeszakította a meccset, ám ezzel csak fokozta a drukkerek és a játékosok indulatait.

Elichirit végül néhány hazai labdarúgó segítségével sikerült kimenekíteni a stadionból, a szeme alatt keletkezett sebet több öltéssel össze kellett varrni.

Az argentin játékvezetők egyik szervezetének (Sadra) igazgatója, Guillermo Marconi bejelentette, hogy a bírók sztrájkba léptek, ezért egyik ligában sem hajlandóak mérkőzést vezetni a hétvégén. A döntés a többi között a River Plate-Boca Juniors rangadót is érinti. A munkabeszüntetéssel azt szeretnék elérni, hogy javuljanak a biztonsági feltételek.

"Senki ne higgye, hogy ez egy kivételes dolog. Ez sajnos általános gyakorlattá vált" - vélekedett.

A másik játékvezetői testület (AAA) általános titkára, Federico Beligoy elmondta, nem kizárt, hogy ők is csatlakoznak a sztrájkhoz, írja az MTI.