Timót, Xénia
-6 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Ordenáré szexizmusért büntették a Fradit, örülhetnek a diósgyőriek

2016.12.08. 17:32 Módosítva: 2016.12.09. 08:52

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a Fegyelmi Bizottság csütörtöki ülésén 400.000 forint büntetést mértek a Ferencváros csapatára, mert szurkolói a Mezőkövesd elleni bajnoki mérkőzésen "másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak, mikor minősíthetetlen, durva hangnemben szidták az egyik alapvonali játékvezetőt".

Az MLSZ állásfoglalása így folytatódik: "A Ferencváros megbüntetésével a Magyar Labdarúgó Szövetség ismét egyértelművé kívánja tenni, hogy a stadionokban elfogadhatatlanok a mérkőzés során tapasztalt szexista, ordenáré nézőtéri megnyilvánulások. Az MLSZ, ahogy korábban, úgy most és a jövőben sem tűri el, hogy egy sportesemény bármely szereplőjét emberi mivoltában sértsenek meg".

Az ügynek érdekes háttere ad, hogy korábban hasonló okból a Diósgyőr szurkolóit is megbüntették, akik a mezőkövesdi eseményeket követően annyira türelmetlenül várták a Ferencváros megbüntetését, hogy a FEB keddi ülését követően – amin nem tárgyalták az FTC ügyét – nyílt levelet írtak az MLSZ-nek. Ebben felháborodottan kikérik maguknak, hogy a szövetség kettős mércét alkalmaz egyes csapatokkal szemben.

Ez egyrészt azért érdekes felvetés, mert az FTC-t rendszeresen meg szokták büntetni. Másrészt kevés kínosabb dolgot tudok elképzelni annál, mint amikor az egyik drukkercsoport árulkodik egy másikra, az egyébként általuk csak és kizárólag kutyapicsázott szövetségnél.

A diósgyőriek azért is voltak nagyon csalódottak a keddi ülést követően, mivel azon Elek Ákosra egy meccses eltiltást mértek, "mert a Diósgyőr-Paks mérkőzésen, amikor a labda nem volt játékban, nyakánál megragadta és meglökte az ellenfél labdarúgóját, Szakály Dénest".

A Ferencvároson túl a Mezőkövesd írásbeli figyelmeztetésben részesült, miután "rendezési hiányosságokkal megsértette az MLSZ Biztonsági Szabályzatot, az MLSZ Infrastruktúra Szabályzatot, valamint az MLSZ Klubkártya- és Jegyértékesítési Szabályzat rendelkezéseit".

Az Újpest pedig visszaesőként 150.000 forintos büntetésben részesült "szurkolói másokat megbotránkoztató magatartása (más sportszervezetek szidalmazása) és pirotechnika használata miatt".

Az MTK rendezési hiányosságok miatt részesült írásbeli figyelmeztetésben.

Mindez kiegészítve a Honvéd - Vasas mérkőzéssel kapcsolatban a Honvédra, mint visszaesőre kiszabott 400.000 Ft-os pénzbüntetéssel azt jelenti, hogy a héten összesen 950.000 forintnyi büntetést mért az NB I-es klubokra a szövetség.