Valér
2 °C
8 °C

Eddig tartott a Lipcse szárnyalása

2016.12.10. 17:44 Módosítva: 2016-12-10 18:27:18

Először kapott ki az idei szezonban az RB Leipzig a Bundesligában. Nem is akármilyen vereség ez, hiszen a tabellát vezető lipcseiek a tökutolsótól kaptak ki szombaton délután 1-0-ra, így a Wolfsburgot kiütő Bayern München (5-0) beérte, és visszaelőzte az idei csodacsapatot.

Az Ingolstadt egyébként Roger révén a 12. percben szerezte a meccs egyetlen gólját. A Bayern München ezzel szemben gólzáporos meccsen verte a Wolfsburgot.

Előbb a szinte folyamatosan sérült Robben volt eredményes, olyan szokásos gólt lőtt, befelé cselezett, majd gyönyörűen tekert a hosszúba, majd Lewandowskinak is sikerült a góllövés közvetlen közelről miközben mindenki leállt a pályán, mert azt hitték, lesen áll. Nem állt.

A 2-0-ás félidő után ismét Lewandowski ért bele egy lövésbe, majd Müller ért bele egy lövésbe a kapu előtt, végül Costa volt eredményes. Bomba gólt lőtt 16 méterről.

A magyar érdekeltségű meccsek közül a Darmstadt freiburgi játéka volt érdekes, de Kleinheisler ezúttal nem volt kezdő, a 72. percben állhatott be.

További eredmények

  • Bayern München - Wolfsburg 5-0
  • Köln - Borussia Dortmund 1-1
  • Freiburg - Darmstadt 1-0
  • Hamburger SV - Augsburg 1-0
  • Ingolstadt - RasenBallsport Leipzig 1-0