Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Lejáratták a videóbírót C. Ronaldo góljánál, az aranylabdás ziccer miatt égett

2016.12.15. 13:46 Módosítva: 2016-12-15 16:38:44

Végig fölényben játszott a Real Madrid a klubvilágbajnokság csütörtöki elődöntőjében a mexikói América ellen, és két, hosszabbításban lőtt góllal be is jutottak a döntőbe. Az első félidő legvégén Karim Benzema, a második ráadásában pedig Cristiano Ronaldo talált be.

A négyszeres aranylabdás portugál viszont előtte még kihagyott egy óriási ziccert: a 66. percben három méterről fejelhetett volna üres kapura, de annyira elrontotta a mozdulatot, hogy gól helyett inkább felszabadítás lett a dologból. Luka Modric megpróbált még valahogy ráfordulni a labdára a tizenegyesnél, de ő sem tudta kapura tenni.

Ronaldót valószínűleg az előtte felugró Karim Benzema zavarta meg kissé, de az, hogy még a kapu irányába sem tudta fejelni innen a labdát, így is ciki.

Majdnem annyira, mint amit a videóbírózás okozott a Real második góljánál. A szerdán Kassai Viktorral remekül bemutatkozó technika inkább csak zűrzavart okozott: Cristiano Ronaldo lesgyanús helyzetben ugrott ki a gól előtt, ezután a bíró, Enrique Cáceres jelezte, hogy visszanézik az esetet, amitől a mexikóiak azt hihették, hogy les volt.

Rövid ideig a realosok is így gondolták, majd a bíró a kezdőkörbe vitte a labdát, jelezve, hogy 2-0-ra módosult az állás. Ez volt egyébként Cristiano Ronaldo 500. gólja klubmeccseken, a Sportingban 5-öt, a Manchester Unitedben 118-at, a Real Madridban pedig már 377 gólt lőtt.

A továbbjutó Real a japán Kasima Antlers ellen játssza majd a klubvilágbajnokság döntőjét vasárnap.